Świnia w ziemniakach na ostro, czyli zapraszamy na KWIKa!

Składniki:
– solidny kawał wieprzowiny z masarni „KWIK
– kilka ziemniaków z farmy „NO POTATOES
– pół kilograma publiczności
– naczynie żaroodporne Firlej
– 3 łyżki stołowe klarowanego dowcipu
– 8 osuszonych ziaren kreatywności
– sól, pieprz

Do posiekanej na osiem kawałków świni dodajemy trzy ziemniaki. Dookoła
obsypujemy publicznością, całość wsadzając w rękaw do Firleja na 1,5
godziny przy dwustu stopniach. W międzyczasie do smaku dodajemy
klarowanego dowcipu ciągle mieszając. Opcjonalnie dodać ziarna
kreatywności – można nie dawać ale wtedy może wyjść zbyt suche. Jak
świnia zacznie skwierczeć a ziemniaki się zarumienią wyciągamy całość
na talerze. Dopieprzyć i dosolić do smaku.Można polać piwem.

Całość kosztuje 10zł
Składniki można kupić w Blue Barze na pl. Solnym
Najlepiej spożyć przed 27.06.2010 przed godziną 19:00
Podawane w Firleju na miejscu.

Zapraszają najlepsi kucharze w mieście!

Będzie się działo!

Reklamy

Komentarze 3

  1. Taka piękna notka, że aż się wybiorę na tego KWIKa :)

  2. Kinia, przeszłaś samą siebie…brawo :-)

  3. Dziękuję w imieniu KWIKowców- to tekst napisany przez nich :)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: